Hadžifejzović mu objašnjavao šta se desilo

Stavovi Draška Stanivukovića: Srbi u Srbiji i Srpskoj su dva naroda, u Jasenovcu nije bio genocid

  • 29.02.2020. 19:25

U Jasenovcu se dogodio veliki zločin. "Oluja" u kojoj je protjerano 250.000 Srba iz Hrvatske, nije tema kojom se bavi. Za njega su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji dva naroda. Sve ovo su stavovi Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Njih je iznio je u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na Fejs televiziji. Na momente su i domaćinu Stanivukovićevi stavovi bili nevjerovatni.  

Iako je gostujući sinoć u emisiji Fejs televizije, Stanivuković rekao da su Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji dva naroda, danas se pravda, kaže riječ je o "lapsus lingve". 

Za poslanika Srđana Mazalicu, izjave Stanivukovića su - skandalozne. Ponudio je da mu o njegovom  trošku urade DNK test po Y hromozomu, kako bi mu našli rodovske veze sa ljudim u Srbiji, Crnoj Gori, Istočnoj Hercegovini.

"Mislim da on je nedorastao kao političar ne samo da obavlja funkciju gradonačelnika za koju se kandidovao nego i da bude narodni poslanik. Neprihvatljivo je da bilo koji predstavnik srpskog naroda u NSRS iznosi ovakve skandalozne teze. Ja postavljam pitanje, da li je moguće, gdje smo mi pogriješili da postoje ljudi među nama koji ne shvataju ne samo osnovna neka identitetska pitnja vezana za srpski narod nego da imaju takav odnos prema najdubljim srpskim tragedijama da ih Senad Hadžifejzović mora učiti i objašnjavati im šta se desilo sa Srbima u XX vijeku", kaže Mazalica. 

Darko Banjac, koji je u Narodnoj skupštini Republike Srpske zadužen za projekat izgradnje Memorijalnog centra Donja Gradina, u znak sjećanja na žrtve kompleksa ustaškog logora smrti Jasenovac, kaže da izjave Stanivuković pokazuju da nema ni osnovno znanje o stradanju sopstvenog naroda. 

"U Jasenovcu se desio genocid, jer je postojala namjera NDH da uništi jedan narod. Znamo zakone koje je Hrvatska donijela jednu trećinu pokatoličiti, jednu trećinu protjerati, jednu trećinu poubijati, kaže Banjac.

Stanivuković je na sugestiju voditelja da došao u svoj glavni grad Sarajevo, potvrdio da je došao.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник