Odluka štaba za vanredne situacije

Stariji od 65 omogućeno kretanje utorkom i petkom

  • 30.03.2020. 16:27

Štab za vanredne situacije odlučio je na današnjoj sjednici da se dozvoli kretanje starijim od 65 godina utorkom i petkom u periodu od 7 do 10 časova, i mole se ostali građani da svoje potrebe zadovoljavaju u drugom periodu da se ne bi stvarale gužve.

"Cijeneći da poljoprivredna proizvodnja i sve ono što radi Vlada i ministarstvo, da postaknemo da se što više površina zasije i obradi, donijeli smo odluku da oni građani koji žive u ruralnim dijelovima da je za njih starosna granica 75 godina. Oni će se moći kretati i obrađivati njive", rekao je premijer Republike Srpske, Radovan Višković.

"U ovu kategoriju uvrstili smo i pčelare, da i njima omogućimo da obavljaju svoje poslove u pčelinjacima s tim da moraju imati rješenje koje inače svi pčelari imaju da na zahtjev kontrolnog organa pokažu to rješenje", rekao je Višković.

Kod uslovno rečeno ograničenja, određenih trgovinskih ili objekata koji se bave trgovinom, omogućeno je da to rade i objekti koji se bave prodajom i tehničke robe, da to rade objekti koji prodaju građevinske materijale, vodoinstalacije itd.