Nebojša Šešlija

"Stanje alarmantno, otvorena još dva odjeljenja za kovid pacijente"

  • 20.03.2021. 17:28

Direktor Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu Nebojša Šešlija izjavio je Srni da je stanje u toj zdravstvenoj ustanovi teško i krajnje alarmantno zbog konstantnog priliva oboljelih od virusa korona, te da su morali osposobiti još dva odjeljenja kako bi mogli da prihvate sve pacijente.

On je naveo da su za kovid pacijente otvorili odjeljenja hematoonkologije i ortopedije sa 16 mjesta, te da sada raspolažu sa 116 kreveta za zbrinjavanje ovih pacijenata.

- U slučaju povećanja broja pacijenata koji traže hospitalizaciju mi više nismo u mogućnosti da širimo svoje kapacitete, a da se ne dovedemo u situaciju da se kompletna Bolnica pretvori u kovid bolnicu - rekao je Šešlija.

On je naglasio da su njihovi kapaciteti, kako smještajni tako i ljudski pri kraju, te da su danas radili i na reorganizaciji radnih kapaciteta i preraspodjeli zdravstvenih radnika.

Šešlija je rekao da će od ponedjeljka, 22. marta, najvjerovatnije, preći u sistem rada vanrednog stanja kakav je bio u novembru kada će primati samo hitne slučajeve i kovid pacijente.

On je rekao da se trenutno na bolničkom liječenju nalazi 90 pacijenata, od kojih je 10 u intenzivnoj njezi, a sedam na respiratoru.

Šešlija je dodao da su u posljednja 24 časa imali i jedan smrni slučaj, a od 1. do 19. marta imali su 20 preminulih.

Тагови: