Stanivukoviću i opoziciji skupove organizuju osobe osuđivane za razna krivična djela

  • 07.02.2020. 14:48

Organizaciju opozicionog skupa koji je krajem prošlog mjeseca održan u Bratuncu pod nazivom "Buđenje Srpske", a koji je inicirao i predvodio poslanik PDP-a Draško Stanivuković, pomogla su lica sa podebljim policijskim dosijeima koji su Stanivukoviću pripremili teren i okupili ljude iz Bratunca i okoline, ekskluzivno otkriva portal "Banjaluka.net".

Stanivukovićevi pomagači u takozvanom "Buđenju Srpske" su upravo lica koja su hapšena ili su osuđivana za nanošenje teških tjelesnih povreda, trgovinu narkoticima, nasilničko ponašanje, teške krađe, ali i razbojništva, posjedovanja oružja ili eksplozivnih materija, trgovine ljudima radi prostitucije, izazivanja nacionalne, vjerske  i rasne mržnje, iznude, nelegalno kockanje, pa čak i ubistvo.

Naime, u pitanju su višestruki povratnici u izvršenju raznih krivičnih djela. Ova ekipa koja je podrška Stanivukoviću i grupi opozicionara okupljenih oko njega u Bratuncu je, prema saznanjima "Banjaluka.net", za novac spremna na izvršenje raznih krivičnih djela, uz obavezno posjedovanje oružja, što im je jedan od manira. Ta lica su, prema saznanjima "Banjaluka.net", Mladen Andrić i Denis Maksimović zvani Vampir iz Srebrenice, Siniša Milanović zvani Nino iz Bratunca, te Risto Jasikovac, zvani Rile iz Zvornika.

Mladen Andrić

Protiv Andrića su podnošeni izvještaji tužilaštvima zbog nanošenja tjelesnih povreda i neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, a i hapšen je u nekoliko navrata zbog tih krivičnih djela. Pored toga, Andrić je zbog tih djela proveo tri godine u zatvoru.

Denis Maksimović

Maksimović je, kako saznajemo, nekoliko puta hapšen zbog nanošenja tjelesnih povreda, ugrožavanja sigurnosti, ali je poznat i po napadima na policijske službenike, te razbojništvim i djelima povezanim sa trgovinom narkoticima.

Siniša Milanović

I za Milanovića postoje informacije da je dovođen u vezu sa posjedovanjem droge, dok se za Jasikovca veže da je protiv njega podneseno nekoliko izvještaja tužilaštvima zbog nedozvoljenog prometa oružja i eksplozivnih materija, teških krađa, tjelesnih povreda, zbog čega je i hapšen. Pored toga, on je i pravosnažno osuđivan zbog trgovine ljudima radi prostitucije, te krivičnih djela ubistvo, organizovanje nedozvoljenih igara na sreću, povrede službenog pečata, izazivanje vjerske mržnje, a dovodio se u vezu i sa iznudama, nedozvoljenim prometom narkotika i drugim.

Risto Jasikovac

Postavlja se logično pitanje, šta to osim novca može biti motiv ovim ljudima sa debelim policijskim dosijeima, da pomažu Drašku Stanivukoviću u organizaciji raznih skupova po Republici Srpskoj. Pa jednostavno, motiv im je da zajedno sa Stanivukovićem rade na destabilizaciji Republike Srpske i njenih institucija, koje su likove poput tih Stanivukovićevih prijatelja već više puta sankcionisale zbog najtežih krivičnih djela. Dakle, njima smetaju upravo te institucije, poput sudova, tužilaštava, te MUP-a RS kao stuba bezbjednosti svih građana Republike Srpske, a kojima ta lica preko Stanivukovića žele da vrate "milo za drago".

Elem, već je dobro poznato Stanivukovićevo drugarstvo sa braćom Nerminom i Arminom Ćulum iz Sanskog Mosta. Oni su na čelu bajkerske organizacije "United Tribuns", koju je njemačka tajna služba proglasila za državnu opasnost, a u Evropi su proglašeni za treću najveću opasnost po bezbjednost. Ova grupa se, prema pisanjima brojnih evropskih medija, bavi raznim kriminalnim poslovima. No, Stanivukoviću to nije smetalo da se slika s njima i ispred svoje kuće.

Sljedeći skup koji je najavio biće održan danas u Foči, prisustvovaće mu Vukota Govedarica, Miladin Stanić, Nebojša Vukanović, Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Ljubiša Кrunić, a najvjerovatnije i Mirko Šarović. Biće zanimljivo vidjeti da li se i ovoga puta Draško okrenuo svojim prijateljima, koji su poznati po tome što rasturaju narkotike, premlaćuju, iznuđuju, da mu pripeme teren za današnji skup u Foči.

"Banjaluka.net" očekuje odgovor PDP-a na pitanje da li su upoznati sa time kakve dosijee imaju Stanivukovićevi pomagači.

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина