Stigao mu odgovor

Stanivuković pred poslanicima pričao o neovlašćenom upadu u voćnjak

  • 23.05.2020. 18:51

PDP-ov Draško Stanivuković ponovo se pohvalio neovlašćenim upadom u privatni posjed kompanije Fruit Eco u Gradišci, za koji će biti i krivično gonjen. Ovaj put se nije libio da o tome priča na sjednici najvišeg zakonodavnog tijela u Srpskoj. 

Opet je, ipak, zaboravio da spomene da je tom Istom parcelom prije 13 godina upravljala firma AS Astorija, tačnije firma Dragana Stanivukovića, nakon što je kompanija Plantaže AD Gradiška otišla u stečaj. 

"I kada mi je tamo taj mladić rekao ovo je privatno. Ne, ovo je državna zemlja rekao sam, ovo je javno dobro, samo nam je oteto i vodi se na drugom i to treba da vratimo", rekao je Stanivuković.

Stanivuković je, kao po običaju, izbjegao da spomene da je to isto zemljište njegov otac "izgubio" na licitaciji, jer nije ponudio dovoljno novca, i da je vjerovatno baš na to i mislio kada je rekao da im je zemljište oteto. 

Odmah mu je stigao odgovor od SNSD-ovog Igora Žunića. Podsjetio je PDP-ovca da je na taj isti posjed o kojem priča ušao neovlašćeno. Povrh toga je, kaže Žunić, tim zemljištem Stanivukovićev otac gazdovao bez ugovora i plaćanja koncesija. Reklo bi se onda da je sada malo jasnije ko je šta od države otimao.

"Na toj zemlji ste bez koncesije, bez ugovora, bez čega, vi radili, oteli. Ovdje se barem plaća. Član porodice gospodina Dodika bavi se poljoprivredom korektno, zapošljava ljude, vidjeli ste i sami", kaže Žunić.

Zakup starijeg Stanivukovića, nad zemljištem u Gradišci, važio je do  novembra 2007. godine, a u julu te godine se nekretnina našla na licitaciji. Na kojoj je, između ostalih, učestvovao ni manje ni više, nego Dragan Stanivuković. Nije zato jasno zašto mladi Stanivuković za sadašnje vlasnike tvrdi da su voćnjak u Gradišci, kako je rekao, oteli od države, s obzirom da je ponudu, što se vidi u dokumentima koji su u posjedu ATV-a na licitaciji dao i stariji Stanivuković. 

Reklo bi se onda, da je po Stanivukovićevoj logici, tu istu zemlju od države pokušao da otme i njegov otac.

  • 12:15 Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Наша Српска (Р)

    Емисија: Наша Српска (Р)

  • 13:25 Енерго клуб (Р)

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина