Igor Žunić

Stanivuković nije poslanik jer nije položio zakletvu u parlamentu

11:17, 05.12.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić rekao je da Draška Stanivukovića /PDP/ ne smatra narodnim poslanikom jer nije položio zakletvu u parlamentu Srpske.

Tokom skupštinske rasprave o izboru potpredsjednika Narodne skupštine Srpske, Žunić je pozvao Stanivukovića da se pripremi za polaganje zakletve, koju je danas položio i Igor Crnadak /PDP/. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da će četvrti kandidat za potpredsjednika Narodne skupštine Srpske Milan Petković iz Ujedinjene Srpske koštati građane u naredne četiri godine 400.000 KM, te upitao šta će konkretno doprinijeti Petković za građane da opravda ova sredstva. 

Poslanik Ujedinjene Srpske Milan Petković rekao je da Ustav Srpske predviđa dva do četiri potpredsjednika Narodne Skupštine, dodajući da je "slobodna volja poslanika u parlamentu Srpske da li će izabrati dva, tri ili četiri potpredsjednika parlamenta". 

Šef kluba Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić istakao je da Stanivuković u svom obraćanju mora voditi računa o dignitetu parlamenta Srpske i da poslanici "neće trpiti njegov šou".