Gradonačelnik Banjaluke

Stanivuković: Neće biti dodatnih mjera u Banjaluci

  • 28.12.2020. 14:59

Samo nekoliko dana prije Nove godine, Draško Stanivuković odlučio je da su ipak mjere Republičkog štaba za vanredne situacije i za Banjaluku dovoljne.

Pooštravanja mjera za najveći grad u Srpskoj neće biti iako je iste mjere konstantno kritikovao.

Da li je gradonačelnik Banjaluke imao plan da zasjedne za sto sa gradskim štabom za vanredne situacije ili je to uradio nakon pitanja novinara ATV-a kada će Banjalučani saznati kakve će mjere biti na snazi tokom praznika.

U Republici Srpskoj 21. decembra produžene su mjere Republičkog kriznog štaba prema kojima su zabranjena sva javna okupljanja u grupama većim od 50 lica.

Muzika uživo nije dozvoljena u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, ali ni sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode).

Zaključkom štaba se obavezuju građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku (prekrivena usta, nos i brada) i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra.

Od te obaveze nošenja zaštitne maske izuzeta su djeca mlađa od sedam godina života, lica sa invaliditetom i djeca sa smetnjama u razvoju, i lica koje obavljaju fizičku sportsku i rekreativnu aktivnost u okviru sportskih objekata.