Stanivuković nakon protesta: Krili se u kafiću, kao u bunkeru! VIDEO

07:32, 31.12.2018.
Thumbnail
Draško Stanivuković, narodni poslanik u Narodnoj skupštini RS i aktivni učesnik protesta, oglasio se putem Facebooka gdje je kazao da je ono što se sinoć desilo u njegovom gradu “pokazatelj diktature trenutne vlasti”.

Prije nego je pokazao kafić u kojem se provela racija, a gdje se grupa ljudi bliska njemu skrila, kazao je da je među uhapšenima i njegova drugarica Sofija.

Prije toga on se oglasio i povodom otkazivanja koncerta Harisa Džinovića kada je naveo da su okupljeni demonstranti bili suzdržani od nasilnih poteza, te je dodao da su Banjalučani bojkotovali koncert na kojom su zapravo jedini gosti bili učesnici protesta. Negirao je i tvrdnje gradonačelnika Igora Radojičića da je uništena mikseta na bini gdje je trebao nastupiti Džinović.

Na društvenim mrežama se oglasio i advokat Milan Malešević. Njegova poruka na Tviteru glasi: “Ljudi, u RS, licima lišenima slobode ne daju pravo na kontakt sa braniocem, u PS Banja Luka Centar, u kojoj upravo boravi i direktor Policije. Nikad tražio, ali ljude unutra maltretiraju!”

Adam Šukalo na svom Facebook profilu tvrdi da su on i advokat Davor Dragičevića i grupe Pravda za Davida udaljeni isped PU Banja Luka.

“Otjerali su nas ispred PU BL. Prije toga sam dobio pretnje od policijskog službenika Šarića koji je prošle godine spriječio poslanike u NSRS da uđu na zasedanje. Pokušao je da se obračuna sa mnom, ali su ga sprečili druga dva policajca. Ono što nas je sve šokiralo što je advokat članova grupe PZD Milan Malešević udaljen i nije mu dozvoljeno da bude ni ispred vrata PU BL”, napisao je Šukalo.

(oslobodjenje.ba, radiosarajevo.ba)