Stanivuković: Bosna je majka Republici Srpskoj

  • 31.07.2020. 13:23

Republika Srpska i Federacija BIH su kao blizanci, a majčina utroba je Bosna i Hercegovina, izjava je poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, koja je danas izazvala burne reakcije na društvenim mrežama.

Bura negodovanja na društvenim mrežama uslijedila je nakon što je poznati tviteraš Bogdan Šobot objavio detalje Stanivukovićevog intervjua tuzlanskoj „RTV7“ u kojem je mladi poslanik PDP-a i opozicioni kandidat za gradonačelnika Banjaluke govorio o odnosima unutar BiH.

"Jel momčina pritjerao fakultet kraju... nije, a palamudi", "Pa zašto su toliki ljudi izginuli, govedo jedno. Zašto su se borili, jel da BiH bude "majka"????", "Radi lik za Igora R, nema drugog objašnjenja", "Propustio priliku da ćuti", samo su neki od komentara na Tviteru koji su osvanuli kao komentar na ovu izjavu.

Podsjetimo, Stanivuković je nedavno podigao buru i kad je, takođe u intervjuu za jednu federalnu televiziju, govorio kako bi u Banjaluci, da postane gradonačelnik, napravio „park mira“ u kojme bi stavio statue tri vojnika, jasno aludirajući na pripadnike VRS, Armije RBIH i HVO. U pravdanju, Stanivuković je naknadno tvrdio da je zapravo mislio „na srpske vojnike iz tri rata“.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.