Veći od ovogodišnjeg

Stanari: Budžet za narednu godinu više od devet miliona

  • 25.11.2018. 19:27

U kasu opštine Stanari, prvi put od osnivanja, sliće se više od devet miliona maraka. Budžet za narednu godinu u nacrtu iznosi oko 9. 255.000 maraka. 

Veći je od ovogodišnjeg zbog više prihoda od direktnih poreza. Loklane vlasti već znaju koje će kapitalne projekte tim parama finansirati. Druga faza radova na vodovodu i asflatiranje „Ravne ceste“ su prioriteti.

"U toku su tenderske procedure, opština Stanari tu sufinansira sa iznosom otprilike  milion i po  i u narednom periodu ćemo izvršiti eksproprijaciju zemljišta i završiti dio planiranih radova koji se tiču opštine Stanari“, kaže iz OO SNSD Stanari, Goran Jerinić. 

Odbornici nisu čekali javnu raspravu da daju sugestije. Socijalisti se zalažu za zadržavanje mladih. U SDS-u traže više novca za udruženje djece sa posebnim potrebama „Anđeo“. 

"Imamo povećanje 300 000 a smanjuemo njima bužet koji je ionako mali“, kaže odbornik SDS-a u Stanarima, Željko Bajić.

"Predlažem da se razmotri mogućnost  uvrštavanja stavke za subvencionisanje mladih bračnih parova pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice, da bi spriječili odlakazak mladih parova“, rekao je Boris Šljivić, odbornik SP u SO Stanari.

Novac za gradnju administrativnog centra nije planiran, a od toga, smatraju odbornici ne treba odustati. I garaže za vatrogasna vozila kažu treba sagraditi. Nacrtu su ipak dali zeleno svjetlo. Usvojen je jednoglasno, a primjedbe će iznijeti i na javnim raspravama. 

Тагови:
  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина