Usvojena Uredba o stambenom zbrinjavanju

Stambeno zbrinuto preko osam hiljada članova porodica poginulih boraca i RVI

  • 14.03.2019. 12:21

Vlada Republike Srpske usvojila je danas Akcioni plan zapošljavanja u Srpskoj za ovu godinu i obezbijedila 16.526.710 KM za podsticanje povećanja zaposlenosti.

"Vlada je usvojila Uredbu o stambenom zbrinjavanju. Programom se do sad zbrinulo preko osam hiljada članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kaže ministar rada i boračko-invalidske zaštite Duško Milunović.

Ministarstvo raspolaže sa 75 stambenih jedinica i čekalo se da se usvoji uredba kako bi se stanovi dodijelili tim licima, kaže ministar.

Milunović kaže da će u narednom periodu biti potrebno oko 19 miliona maraka za lica koja su ostala nezbrinuta.

"Tačan broj će se znati kada se raspiše javni poziv i kada se utvrdi ko ima pravo na stambeno zbrinjavanje. Ovo je još jedan pokazatelj napora koje Vlada ulaže", kaže ministar. 

Vlada je razmatrala i Akcioni plan zapošljavanja za 2019. U toku prošle godine zaposleno je skoro 5.000 lica, a u toku je realizacija zapošljavanja oko 570 lica.

"U 2019. će se sprovesti brojne mjere programa podrške zapošljavanju i samozaposljavanju djece poginulih boraca i boraca RS, kao i Program podrške zapošljavanja mladih sa VSS sa statusom pripravnika i podsticaja razvoja preduzetništva kod mladih do 35 godina starosti. U što kraćem roku će biti raspisani javni pozivi da bi sredstva bila operativna", kaže Milunović.

Ministar je poručio da će se obilježiti godišnjica egzodus Srba iz Sarajeva 16. marta.

Тагови: