Republički štab za vanredne situacije

Štab produžio ograničenja za rad kafana i kladionica u Srpskoj

  • 30.10.2020. 14:40

Republički štab za vanredne situacije održao je danas u Banjaluci 61. sjednicu, kojom je predsjedavao komandant Štaba Radovan Višković.

Na današnjoj sjednici, Štab je donio Zaključak o odvijanju vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj.

Odvijanje vaspitno-obrazovnog rada, sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj, nastaviće se od 2. novembra 2020. godine, u skladu sa Zaključkom Vlade Republike od 17.08.2020. godine i Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona (SARS-CoV-2) od 24.08.2020. godine.

Redovno organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje, nastaviće se od 2. novembra 2020. godine.

Prema ovom zaključku,  zadužuju se sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj, redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Zaduženo je Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod da u slučaju organizovanja nastave na daljinu obezbijede podršku za odvijanje nastave na daljinu, putem Javnog RTRS servisa i putem elektronskih sredstava komunikacije.

Za nadzor nad sprovođenjem ovog zaključka zaduženi su Ministarstvo prosvjete i kulture i Republički pedagoški zavod.

Ovaj zaključak stupa na snagu danom donošenja.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio i Zaključak o izmjenama Zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim se do 16.11.2020. godine ograničava radno vrijeme u periodu od 06:00 do 22:00 časa:

1)  svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće  bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost (benzinske pumpne stanice, objekti za smještaj i dr.),

2) priređivačima igara na sreću (kladionice, automat klubovi, kazina, tombole i dr.).

Takođe, do 16.11.2020. godine, u  periodu od 22:00 do 06:00 časova, dragstori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje.

Ovaj zaključak takođe stupa na snagu danom donošenja.

Republički štab za vanredne situacije danas je donio Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme i sredstava za dezinfekciju javnim zdravstvenim ustanovama, kao i Zaključak o prihvatanju donacije lične zaštitne opreme Delegacije Evropske unije u BiH.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана