Željka Cvijanović

Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija

  • 11.01.2019. 13:42

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da Srpsku čuva ljubav njenog naroda i snaga institucija, te da osnovni zadatak svih treba biti mir i stabilnost.

"Republika Srpska treba da traje vječno i zato naše institucije moramo čuvati, a razvijati i unapređivati Republiku", rekla je Cvijanovićeva u obraćanju u Kasarni "Kozara" u Banjaluci na božićnom prijemu koji organizuje Komanda Šeste pješadijske brigade sa komandama i jedinicama Oružanih snaga BiH. 

Ona je istakla da Srpska poštuje druge, ali traži poštovanje za sebe. 

"Važno je što /Treći pješadijski/ puk baštini tradiciju Vojske Republike Srpske i što zajedno proslavljamo naše praznike. Republike Srpska je u srcima svih koji imamo ogromnu vjeru i ljubav za Republiku", rekla je Cvijanovićeva. 

Ona je ponovila da je Republika Srpska ekonomski i politički stabilna. 

"Za njen napredak svi zajednički moramo predano raditi. Živjela Republika Srpska i svi mi sa njom", rekla je Cvijanovićeva. 

Bivši zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Boris Jerinić kaže da se radost Božića želi podijeliti sa svima jer je to praznik ljubavi i mira. 

"Velika čast i zadovoljstvo je što obilježavamo Božić sa pripadnicima Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH. Hvala vam za dosadašnju saradnju", rekao je Jerinić. 

NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije blagoslovio je božićnu trpezu.