Dodik, Cvijanović, Čubrilović

Srpski zvaničnici uputili čestitke povodom Ramazanskog bajrama

11:54, 03.06.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim vjernicima islamske vjeroispovjesti Ramazanski bajram sa željom da ovaj veliki praznik proslave u duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti.

"Želim vam da Ramazanski bajram dočekate u dobrom zdravlju, radosti i blagostanju u krugu porodice i prijatelja i da predstojeći praznični dani donesu mir u vaše domove", navodi se u čestitki koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH uputio poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram uz želju da ovaj veliki praznik sve ljude podsjeti na važnost njegovanja međusobnog poštovanja, razumijevanja i solidarnosti, te da u svaki dom unese mir, radost i slogu.

"Povodom Ramazanskog bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih muslimanskih praznika, vama i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH upućujem srdačne čestitke", navela je Cvijanovićeva u čestitki poglavaru Islamske zajednice u BiH Huseinu Kavazoviću, muftiji banjalučkom Nusretu Abdibegoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH. 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je danas reis-ul-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini Ramazanski bajram.

"U ime Narodne skupštine Republike Srpske i u svoje ime, Vama i svim vjernicima, čestitam nastupajući Ramazanski Bajram sa željom da ga proslavite u zdravlju i sreći sa Vašim porodicama i prijateljima", navodi se u čestitki predsjednika Čubrilovića.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je danas Ramazanski bajram poglavaru Islamske zajednice Huseinu Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Srpskoj i BiH.

"U ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime, a povodom nastupajućeg Ramazanskog bajrama, upućujem Vam iskrene čestitike sa željom da ovaj praznik, kao kruna jednomjesečnog posta, svim vjernicima islamske vjeroispovijesti donese radost, zdravlje i mir", stoji u čestitki.

Bajram je svim vjernicima čestitao i gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić.

"Iskreno želim da svaki pojedinac i porodica Bajram dočeka i provede u zadovoljstvu i miru, sa  svojim komšijama i svim ljudima dobre volje. Neka radost duhovne obnove i velikog praznika ispune srca i nadahnu da činjenjem dobrih dijela i blagodarenjem Bogu složno djelujemo za bolju budućnost našeg grada, radujući se zajedno svakom uspjehu", navodi se u čestitki prvog čovjeka Doboja.

Vjernici islamske vjeroispovijesti sutra počinju sa proslavom Ramazanskog bajrama, jednog od dva najveća muslimanska praznika.