ATV UŽIVO

Srpski predstavnici u zajedničkim institucijama o narednim koracima

  • 20.02.2020. 10:30

U Sjedištu Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu održan je sastanak srpskih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH. U toku je konferencija za novinare.

 

Na sastanku su razmatrani dalji koraci u vezi sa neučestvovanjem u donošenju odluka i na nižim organima BiH.

Među učesnicima bili su i Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, Milan Tegletija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, Branko Perić član CIK-a.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici SDS-a i PDP-a, ali nisu lideri tih stranaka Mirko Šarović i Branislav Borenović.

Podsjećamo, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će SNSD zajedno sa Srpskim i Klubom HDZ-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine, danas, a najkasnije sutra, uputiti u parlamentarnu proceduru prijedlog Zakona o Ustavnom sudu, koji podrazumijeva prestanak mandata stranih i izbor domaćih sudija u Ustavnom sudu.

Prema tom prijedlogu Predsjedništvo bi biralo trojicu domaćih sudija, a Parlamentarna skupština bi ih potvrđivala. Izbor šest preostalih ostao bi kao i do sada.

Dodik je pozvao hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića da podnese ostavku, zbog prećutkivanja pisma predsjednika Evropskog suda za ljudska prava, u kojem se tražilo mišljenje Predsjedništva u vezi sa imenovanjem stranog sudije u Ustavnom sudu BiH.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:10 Емисија: Енерго клуб (Р)

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.