Brčko

Srpske stranke traže hitno uklanjanje NATO plakata sa škola

16:03, 21.03.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Na srednjim školama u Brčko distriktu postavljeni su plakati kojima se promoviše Nato, a srpske političke partije koje čine vlast u distriktu najoštrije su osudile lijepljenje plakata i od direktora svih srednjih škola zatražili njihovo hitno uklanjanje.

"Plakatima jednog vojnog saveza nikako nije mjesto u školama, među djecom i omladinom, a pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da se polovina stanovništva BiH vrlo energično protivi ulasku BiH u Nato, zbog njegove sramne uloge u agresiji na Republiku Srpsku i Srbiju", navodi se u saopštenju koje potpisuju stranke SNSD, SP, PDP i poslanik Uroš Vojnović.

U saopštenju se navodi da je Nato savez posljednja organizacija koja bi djecu mogla učiti moralnim i ljudskim vrijednostima.

"Zbog toga, od direktora svih srednjih škola, u kojima su se pojavili ovi sramni plakati, tražimo njihovo hitno uklanjanje ili će snositi sve zakonske sankcije", navodi se u saopštenju.

Brčanski gimnazijalci su jutros, nakon dolaska u školu, izrazili negodovanje zbog zatečenih plakata, a sve to prijavili lokalnim medijima.