Premijer Srpske Željka Cvijanović

Srpska zahvalna Rusiji na podršci

  • 17.08.2018. 11:56

Republika Srpska je zahvalna Rusiji za političku i ekonomsku podršku, izjavila je premijer Srpske Željka Cvijanović.

"Mi imamo zaista dobre odnose sa Rusijom, i na političkom i na ekonomskom planu, privrženi smo saradnji sa Rusijom i postoji međusobno političko razumijevanje. Zahvalni smo Rusiji za to što je mnogo puta, preko svojih predstavnika u Savjetu bezbjednosti UN, štitila pozicije Republike Srpske, ali ne zato što su oni to željeli da brane napamet, nego zato što smo im mi predočili podatke i dokaze o stvarnoj situaciji u BiH. Mi smo veoma zahvalni za takav vid političkog tretmana", istakla je Cvijanovićeva. 

Ona je u intervjuu za rusku novinsku agenciju TASS ocijenila da u kontinuitetu treba da se radi na "stvaranju poslovnih partnerstava i ekonomske povezanosti". 

"Naravno, mi smo mala ekonomija u poređenju s Rusijom, ali sam svjesna da i pored toga možemo da razvijamo dobre odnose. Mi smo zahvalni Rusiji što je prije 10 godina ušla u proces privatizacije naftne industrije u Republici Srpskoj i što je privredni gigant, koji je skoro ugašen za vrijem rata, sada 'oživio' i u njega se ulažu sredstva. To su aktivnosti koje su značajne za privredu Republike", rekla je premijer Srpske. 

Odgovarajući na pitanje TASS "koju će zemlju prvo posjetiti nakon što bude izabrana za predsjednika /Republike Srpske/", Cvijanovićeva je rekla da će prva biti Srbija, a odmah za njom - Rusija. 

"U svakom slučaju, Srbija je prvo mjesto gdje se odlazi kao predsjednik Republike Srpske. Takođe, sigurna sam da će Rusija biti odmah nakon toga, ali moram reći da je Srpska posvećena saradnji i treba da ima kontakte sa svima koji žele da razumiju kakva je naša pozicija. Veoma cijenim napore Ruske Federacije i odličnu saradnju koju imamo, zato je Rusija uvijek visoko na spisku prioriteta, ali mi, takođe, moramo biti otvoreni za kontakte sa svima", istakla je Cvijanovićeva.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.