Dragan Kalinić

Srpska postala mali, ali važan partner Rusije na Balkanu

12:32, 29.09.2018.
Izvor: Srna
Thumbnail
Savjetnik predsjednika Republike Srpske Dragan Kalinić ocijenio je da je predstojeći susret predsjednika Srpske i Ruske Federacije Milorada Dodika i Vladimira Putina snažna poruka srpskom narodu u cjelini i potvrda da se, zahvaljujući Dodiku, Srpska uspjela pozicionirati kao mali, ali važan strateški partner Rusije na Balkanu.

"Republika Srpska ima dva čvrsta oslonca - Rusku Federaciju i Srbiju. Iskreno vjerujem, budemo li mudri i strpljivi, da će u bliskoj budućnosti i Amerika postati treći oslonac jer se mnogo toga mijenja", izjavio je Kalinić.

On je naglasio da susret Putina i Dodika ima značajan politički i ekonomski efekat za Srpsku, te da će Savez za pobjedu sigurno i to ocijeniti kao miješanje u izbore u Srpskoj, kao što su optužili i Srbiju.

"Za njih je misaona imenica da dođu do Putina, tako da me ne bi iznenadilo da u tom svom bijesu i frustraciji i ovaj susret predstave kao miješanje Rusije u izbore u Srpskoj, kao što su nedavno optužili i Srbiju, ali moraće da "progutaju i tu žabu"", naglasio je Kalinić.