Nije pala na koljena, već je išla dalje

Srpska pokazala sposobnost da se nosi sa izazovima

  • 15.05.2020. 21:08

Republika Srpska je u svakoj kriznoj situaciji pokazala sposobnost da se nosi sa izazovima.

Kako sada u epidemiji virusa korona, tako i u poplavama 2014. godine. Ovo su izjavili predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, za RTRS.

Srpska, kažu, u ovim situacijama nije pala na koljena, već je išla dalje. U tome je, dodaju, ključna bila podrška građana, sa kojima su institucije u sinergiji.

Dvije krizne situacije u kojima imaju drugačije uloge, analizirali su Cvijanovićeva i Dodik. Poplave su, ističu, bile vidljiv neprijatelj. O virusu korona, još se malo zna. Ipak, u obje situacije, institucije su, kažu, znale kako da se nose sa problemom.

Sa poplavama se znalo da će proći. Na nama je bilo da donosimo mjere za naše stanovništvo, privredu, da saniramo infrastrukturu, obnovimo vodouvtrde, što smo i uradili - rekla je Željka Cvijanović .

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je Republika Srpska je u oba slučaja pokazala sposobnost da upravlja krizom.

- Tako je bilo i ovaj put. Početak epidemije pokazao je da je Srpska subjekat koji je preduzimao pravovremeno mjere - naveo je Dodik.

Тагови: