Željka Cvijanović sa Kristijanom Pošom

Srpska pokazala puni demokratski kapacitet

  • 01.02.2019. 14:05

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa ambasadorom Mađarske u BiH Kristijanom Pošom. 

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, kao i o intenziviranju saradnje i iskustvima Mađarske u kontekstu evrointegracija.

Predsjednica Cvijanović je izrazila zadovoljstvo činjenicom da je Republika Srpska u decembru prošle godine završila proces formiranja vlasti, čime je pokazan puni demokratski kapacitet, ali i obezbijeđena politička i institucionalna stabilnost.

U razgovoru sa mađarskim ambasadorom, predsjednica Cvijanović je istakla da je Republika Srpska, kao i njeno ime, dejtonska kategorija, te da su zbog toga pokušaji njenog osporavanja antiustavni i kao takvi unaprijed osuđeni na neuspjeh.

Predsjednica Republike je izrazila opredijeljenost Republike Srpske ka evrointegracijama, te dodala da je pretpostavka za nastavak evropskog puta formiranje vlasti na nivou BiH, kao i poštovanje ranije usaglašenog mehanizma koordinacije, koji podrazumijeva uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH, saopšteno je iz Kabineta predsjednice Republike Srpske.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)