Nedeljko Čubrilović

Srpska opredijeljena da uskladi zakone sa evropskim pravnim nasljeđem

  • 31.10.2019. 11:53

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao sa je danas sa novoimenovanim ambasadorom Savezne Republike Njemačke u BiH, Margret Ueber.

"Čubrilović je izrazio dobrodošlicu njemačkoj ambasadorki, istakavši da je Narodna skupština Republike Srpske otvorena za sve predstavnike diplomatskih delegacija i međunarodnih organizacija koje su zainteresovane za rad parlamenta i skupštinskih radnih tijela, kao što je otvorena i za saradnju sa nevladinim organizacijama i medijskim kućama, kojima je omogućeno prisustvo i nesmetano praćenje rada narodnih poslanika", navedeno je u saopštenju Odsjeka za odnose sa javnošću.

U saopštenju se ističe da je Čubrilović istakao da je Narodna skupština Republike Srpske jasno opredijeljena za donošenje zakona i drugih akata koji se, u procesu njihovog donošenja, usklađuju sa evropskim pravnim nasljeđem.

Govoreći o narednim aktivnostima, Čubrilović je istakao da će Narodna skupština Republike Srpske, u skladu sa predviđenim procedurama, na vrijeme usvojiti ekonomsku politiku i budžet za 2020. godinu, sa pratećim setom zakona, te da će, i na taj način, pokazati da je ubjedljivo najfunkcionalniji parlament u BiH.

Čubrilović i Ueberova razgovarali su i o mogućnostima uspostavljanja i unapređenja međuparlamentarne saradnje između Narodne skupštine i parlamenata saveznih država Njemačke, kao i o drugim aktuelnim pitanjima u Republici Srpskoj, BiH i regionu.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.