Radovan Višković

Srpska odbila respiratore koje je nabavila FBiH: Struka nam je rekla da nisu za liječenje

  • 20.05.2020. 12:22

Nema u Republici Srpskoj afere o respiratorima rekao je predsjednik Vlade Radovan Višković.

"Ono što je u FBiH pod istragom te respiratore sam imao na stolu kao ponudu prije FBiH. Nismo uzeli u Republici Srpskoj, a znate zašto, ne zato jer je premijer pametan ili neko od nas. Za sve jedan respirator koji je nabavila Srpska i koje je platila saglasnost je davao gospodin Peđa Kovačević načelnik Klinike za intezivnu njegu UKC-a. I čovjek je rekao ove mašine, kako ih zdravstveni radnici vole da nazovu, ne odgovaraju i nisu za liječenje pacijenata. Zato ih nismo ni uzeli, neko je drugi donio odluku i uzeo ih, ali to je njihovo pravo", rekao je Višković.

 

Odgovarajući na optužbe oko pokretne bolnice, Višković jer rekao da u Srpskoj nema afera poput one sa respiratorima.

"Kada je u pitanju pokretna bolnica, rekao je da je ono što se sada vidi jeste šator, ali da to još nije gotovo. Ako sam se okoristio o muku ovog naroda spraman sam da to dam za liječenje moje porodice", rekao je Višković, dodajući da je spreman da se pojavi pred bilo kojim istražnim organom.

"Ako pričamo o sudu, prije nego što se nađe premijer tamo da objašnjava, ja bih zamolio isti sud i vlast da objasnite (Vukanović) onih 40 hiljada maraka što ste nosali po Beogradu", dodao je Višković.