Milorad Dodik poručuje

Srpska nije dala saglasnost za dolazak Pacolija

  • 03.09.2018. 19:31

Republika Srpska nije dala saglasnost da BiH prizna samoproglašeno Kosovo, te ni ministar te lažne države ne može biti dobrodošao u Republiku Srpsku, poručio je to danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik. 

On je dodao da vrata nijedne institucije Republike Srpske neće biti otvorena za Pacolija.

"Ministar spoljnih poslova samoproglasenog Kosova, Bedžet Pacoli nije dobrodošao u Banjaluku, gdje ga je pozvao ministar inostranih poslova Igor Crnadak, kako bi se dodvorio zapadnim centrima moći", kaže Milorad Dodik, predsjednik Srpske.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak poručuje da će Beždet Pacoli doci u Banjaluku uprkos negodovanju predsjednika RS. Crnadak kaže da BiH nije priznala Kosovo zahvaljujući njemu i Mladenu Ivaniću. 

"Predstavnici Prištine učestvuju na regionalnim sastancima isključivo u skaldu sa sporazumom između Beograda i Prištine, u okviru briselskih sporazuma i samo uz punu saglasnot Beograda", kaže Igor Crnadak, ministar inostranih poslova BiH.

Predsjednik Republike Srpske poručuje.

"Potez ministra Crnatka da Pacolija pozove u Banjaluku doživljavamo kao provokaciju Republike Srpske, na koju su ga nagovorili njegovi strani mentori i njegov partijski mentor Mladen Ivanić. Možda je  Bežet Pacoli  kaze predsjenik Srpske   najbolja mjera njegovog ministrovanja i najbolji pokazatelj u čijem je interesu Crnadak radio četiri godine", rekao je Dodik.

I potpredsjednik SNSD Nikola Špirić pita Crnatka šta Pacoli doboro donosi RS. 

"Ministar vanjskih psolova nastoji sve da ponizi RS. Poziv Pacoliju da dođe u Banjaluku ne pravi razliku između ministra i Pacolija. Nebitno je ko je priznao ko nije priznao. Ja mislim da se u dogvoru sa RS nije smijelo desiti da psotoje različiti stavovi. Beograd i Priština imaju svoje odnose, a RS mora imati svoj stav kada je u pitanju nepriznavnaje Kosova", kaže Špirić. 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ponovio je da je Republika Srpska protiv priznavanja samoproglašenjog Kosova, te dodao da je stav SNSD-a da predstavnici Republike Srpske ne mogu da uđu u proces bilo kakvih odnosa sa samoproglašenim Kosovom. Košarac smatra da  probosanska politika ima ambiciju da vrši određenu vrstu komunikacija, razgovora, sastanaka sa nekim predstavnicima samoproglašenog Kosova, što je za RS potpuno neprihvatljivo.
 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.