Slobodan Protić

Srpska ne može priznati predstavnike lažne države Kosovo

  • 05.09.2018. 14:09

Šef Poslaničkog kluba Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slobodan Protić rekao je da Srpska, koja nije priznala samoproglašeno Kosovo, ne može priznati ni predstavnike za nju lažne države.

Komentarišući izjavu srpskog člana Predsjedništva BiH Mladena Ivanića da nije nezadovoljan što šef diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku na neformalni sastanak ministara inostranih poslova, Protić je rekao da su spoljni poslovi u nadležnosti Predsjedništva BiH. 

"Samo pozivanje Pacolija je politička neopreznost naših predstavnika u Sarajevu i potpuno nepotrebna situacija, bez obzira što je Priština članica Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi (SEECP)", rekao je Protić Srni. 

On je naveo da srpski predstavnici u Sarajevu moraju prije svega da štite interese Republike Srpske, za šta su i birani na izborima, a ne da vode neku vrstu globalističke politike i da su na strani nečijih tuđih interesa. 

"Mi ne možemo voditi politiku koja je protiv interesa Srbije. Mi imamo potpuno usaglašene političke odnose i tako će biti i dalje", poručio je Protić. 

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je da, što se njega tiče, uopšte nije nezadovoljan što šef diplomatije samoproglašenog Kosova Bedžet Pacoli nije došao u Banjaluku na neformalni sastanak ministara inostranih poslova Procesa za saradnju u jugoistočnoj Evropi. 

On je rekao da zemlja domaćin ima obavezu da pozove sve koji su članovi SEECP-a, podsjetivši da je Priština od 2014. godine članica ovog procesa uz saglasnost svih.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)