Milorad Dodik

Srpska je sve više država, što će svojim potencijalima i pokazati

  • 09.01.2019. 19:09

Republika Srpska je sve više država, što će svojim potencijalima i pokazati, poručio je to predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svečanoj akademiji povodom krsne slave i Dana Republike Srpske. 

Republika Srpska, kaže Dodik nema za cilj da šteti drugima već da osigura slobodu svom narodu. Svečana akademija pokazala je koliko snagu ima Republika Srpska.

“Republika Srpska je pokazala svih ovih godina svog postojanja u miru da može da se razvija, da bude srećna i da bude ponosna, da bude mjesto za život svih drugih vjera, naroda, ko god to želio ovdje da bude. Radujem se i ponosan sam na Republiku u kojoj nema ekscesa motivisanim na etničkim pripadnostima i radostan sam zato što Republika Srpska je izdržala ozbiljan napor da bude uništena u prethodnim godinama od strane bjelosvjetskih raznih ideologija koje su smatrale da treba da se ukinu države, a ne da se države stvaraju", kaže Dodik.

Proslava 27. rođendana Republike Srpske nastavljena je i u Vladi Srpske. Ovo je veliki dan za Republiku Srpsku, ali i za cijeli srpski narod, poručio je patrijarh srpski Irinej na svečanom prijemu povodom Dana Republike.   

"I zato neka Republika Srpska koja je dokazala i i opravdala svoje postojanje napreduje u svim oblastima života. I neka naš narod skuplja i objedinjuje, i neka naša Republika živi ljubav među ljudima", kaže patrijarh Irinej. 

Predsjednica Srpske Željka Cvijanović poručila je da je zadovoljna svim onim što je Srpska postala još od 92. godine pa do danas. 

"Zadovoljna sam što taj 27. rođendan obilježavamo u miru i stabilnosti. Svjesni da je prd nama još mnogo zadataka koje ćemo morati zajedno uraditi, ali isto tako ponosni zbog onog što jesmo zbog onog što smo uspjeli uraditi. Sačuvati Republiku i učiniti je svakim danom sve jačom", kaže predsjednica Srpske.  

Republici Srpskoj rođendan je i ove godine čestitao ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov. Na proslavu dolazi već nekoliko godina, a najviše ga kaže raduje to što Republika Srpska i Rusija imaju jake prijateljske odnose. 
 
"I to je istaknuto i u Dejtonskom mirovnom sporazumu. Republika Srpska je uspješna Republika. Vidimo da se danas razvijaju svi pravci i ekonomija i kulutra i obrazovanje. Meni je vrlo drago što Rusija ima prijateljske odnose sa Republikom Srpskom", kaže Ivancov.

Na prijemu u Vladi bili su i narodni poslanici iz Srpske i Srbije, srpski predstavnici u institucijama BiH, predstavnici političkih partija i organizacija proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, načelnici i gradonačelnici i drugi visoki zvaničnici, gosti, predstavnici političkog, javnog i kulturnog života.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)