Sastanak Višković-Zatler

Srpska ispunjava obaveze u oblasti evropskih integracija

  • 10.10.2019. 17:08

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas u Banjaluci da je Srpska opredijeljena za evropski put i među prvima u BiH ispunjava obaveze u oblasti evropskih integracija.

Višković je na sastanku sa novoimenovanim šefom Delegacije EU u BiH Јohanom Zatlerom ponovio da su institucije Srpske pokazale jasnu opredijeljenost, te aktivno doprinose procesu evropskih integracija, uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

On je Zatlera upoznao o tome da je Vlada Republike Srpske danas usvojila dokument Zajedničke socio-ekonomske reforme za period 2019-2022, koji prati reformske procese koje Vlada već sprovodi, te da je realizacija velikog broja mjera već u toku.

Na sastanku, tokom kojeg su razmijenjena mišljenja o političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj i BiH, izraženo je očekivanje da će ubrzo biti izbarana Vlada Federacije BiH i uspostavljen novi saziv Savjeta ministara, radi nastavka reforme i projekata s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata i unapređenja standarda građana.