Senat RS

Srpska formirala institucije, bošnjački vrh to izbjegava 

  • 08.01.2019. 16:35

Senat Republike Srpske konstatovao je danas da bošnjački politički faktori ne žele da na nivou Federacije i BiH formiraju vlast, te da je jedino Srpska nakon oktobarskih izbora u BiH formirala sve institucije zakonodavne i izvršne vlasti.

Sekretar Senata Siniša Karan rekao je nakon sjednice ovog savjetodavnog tijela, održane povodom obilježavanja 9. januara - Dana Republike, da je Srpska usvojila najvažnija republička dokumenta poput budžeta i Programa ekonomskih reformi. 

On je izjavio novinarima da je na sjednici Senata bilo riječi o NATO i evropskim integracijama, kao i uticaju međunarodne zajednice na Srpsku. 

Kada je riječ o ekonomskim izazovima, Karan je rekao da je Senat konstatovao da je makroekonomsko i fiskalno stanje Srpske već 16 kvartala sasvim dobro. 

"Notirali smo i nekoliko ključnih problema - problem migracija generalno i bezbjednosno, kao i pitanja zdravstvenog sektora, obrazovnog sektora kroz povezivanje tržišta rada i tog sektora, te sive ekonomije. Posebno je apostrofirano pitanje demografije", naglasio je Karan. 

Sjednici Senata u Palati Republike predsjedavala je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, a prisustvovali su predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i brojni članovi Senata, koji je savjetodavno tijelo najviših republičkih institucija.  

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина