Lejla Rešić na otvaranju obnovljene škole

Sredstva iz Vlade Srbije došla i do Oštre Luke

  • 04.09.2018. 11:16

Važno je što su sredstva iz Vlade Srbije za pomoć opštinama iz Republike Srpske došla i do Oštre Luke, izjavila je danas ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić na otvaranju obnovljene područne Osnovne škole "Desanka Maksimović" u mjestu Koprivna kod Oštre Luke, za čije je renoviranje Vlada Srbije izdvojila 50.000 evra.

"Posebno nas raduje što su sredstva Vlade Srbije došla u školu koja bilježi stalan rast broja učenika", rekla je Rešićeva. 

Ona je navela da škola danas ima 26 učenika, a da je projekcija da će za četiri do pet godina imati do 50 učenika. 

"To je najljepša vijest koju možete dobiti u jednoj maloj područnoj školi na početku školske godine, kojoj je bila potrebna sanacija i u Vladi Republike Srpske su imali taj senzibilitet da ovaj projekat prepoznaju kao nešto čemu treba podrška", istakla je Rešićeva. 

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar rekao je da je ova škola kompletno rekonstruisana, zamijenjen je krov, urađena toplotna izolacija, sanitarni čvor i rasvjeta. 

"Škola je dovedena u stanje da jedan duži vremenski period bude uslovna za učenike koji ovdje pohađaju nastavu", istakao je Stanar. 

On je zahvalio Vladi Srbije za sredstva koja su izdvojena, budući da je ovo mala lokalna zajednica. 

"Ovo nam puno znači kao pomoć, ali i kao činjenica da nismo zaboravljeni, iako smo na krajnjem zapadu Republike Srpske", rekao je Stanar. 

Direktor Osnovne škole "Desanka Maksimović" Nikola Vujasinović ocijenio je da je renoviranje škole veoma značajno za učenike, jer će im pružiti kvalitetne uslove za rad, igru i učenje. 

Na otvaranju rekonstruisane škole je u ime Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci prisustvovao konzul Dragan Protić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Наша Српска (Р)

    ''Емисија 'Наша Српска' доносе актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.