Novi transfer u Bileći

Srđan Rogan se priključio Klubu odbornika SNSD-a

  • 18.06.2018. 19:21

Klub odbornika SNSD-a u Bileći od danas ima člana više. Priključio im se aktuelni predsjednik bilećkog parlamenta i bivši PDP-ovac Srđan Rogan. Da li će uzeti i člansku kartu SNSD-a Rogan kaže da još ne zna.

"To ćemo da vidimo prestoje razgovori i pregovori pa ćemo da vidimo," rekao je Rogan.

Za svoj prelazak Rogan je obavijestio na početku današnjeg zasjedanja i izazvao ljutnju opozicionara sa kojima je do nadavno i djelovao. Krenula je galama, psovke, uvrede pa čak i prijetnje da će završiti u gipsu. Odbornik Dražen Dunđer najavljuje i krivične prijave.

"Ukazujem na njihova kriminalna djela, krivične prijave svaki dan pljušte protiv njih. Evo i ujutru ide nova krivična prijava zato što rade mimo zakona," Kaže Dražen Dunđer, odbornik SRS Vojislav Šešelj.

"To je za mene ispod nekog ljudskog nivoa i ispod civilizacije, tako da su za mene to samo gluposti. Ja ne želim tim stvarima da se bavim," odgovara Rogan.

Današnje zasjedanje je počelo burno a tako je i nastavljeno punih pet sati. Najviše galame je bilo oko nacrta budžeta za ovu godinu, koji je na kraju i usvojen. Opozicija budžet naziva potrošačkim.

DRAGAN BABIĆ, ODBORNIK SRS RS 15 sec 
"To je tipični potrošački budžet. Ako znamo da za lična primanja treba četiri i po miliona KM, materijalne troškove milion i po, za socijalu milion, za kredite milion i po, to je već 8,5 miliona, a budžet je 8.135.000 maraka," rekla je Dragan Babić, odbornik SRS RS. 

"Ne može se reći da je samo potrošački i isključivo potrošački, jer se radi nešto u Bileći. I sam sam rekao da se može bolje i više uraditi, ali radiće se," kaže Ljubo Vuković, odbornik SNSD-a. 

Ovaj važan dokument za opštinu trebao je biti usvojen još u decembru prošle godine, pa je Bileća sve do danas bila na privremenom finasiranju. Odbornici opozicije ukazuju i na sukobe interesa, tvrde da odbornica Branka Radmilović kao direktor Centra za socijalni rad nije smjela glasati za ovu tačku.

Тагови: