Pale

Srđan Čegar izabran za predsjednika OO Ujedinjene Srpske

  • 09.05.2019. 21:31

Srđan Čegar izabran je večeras za predsjednika Opštinskog odbora Ujedinjene Srpske na Palama.

Čegar je novinarima prije početka izborne skupštine rekao da mu je čast što je na Palama formiran Opštinski odbor Ujedinjene Srpske koji predstavlja spoj mladosti i iskustva. 

"Vlada veliko interesovanje za ovu stranku na Palama, i u posljednjih mjesec dana priključilo nam se stotinjak članova. To su većinom mladi, ambiciozni i edukovani ljudi, koji žele da promijene političku priču u našoj opštini", istakao je Čegar. 

On je naglasio da će opštinska organizacija Ujedinjene Srpske na Palama podržavati građanske inicijative, raditi na povećanju nataliteta, sprečavanju odlaska mladih. 

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, koji je prisustvovao izbornoj skupštini na Palama, rekao je da su ujedinili pamet, iskustvo i mladost jer se samo ujedinjeno može ići naprijed. 

On je naveo da, iako je ova stranka parlamentarna u 38 opština u Srpskoj i Narodnoj skupštini Republike Srpske, parlamentu BiH, nisu zadovoljni jer vide potencijal da mogu još bolje. 

"Kada su završeni protekli izbori nismo stali, od januara radimo na reorganizaciji snaga u svim opštinama i gradovima Srpske, a Pale kao kolijevka zaslužuju svu moguću pažnju", naglasio je Stevandić. 

On je istakao da stranka završava program razvoja Republike Srpske koji će biti u disperziji prema opštinama i gradovima. 

"Nadamo se da će predsjednik odbora Srđan Čegar taj program promovisati i na Palama na proljeće iduće godine", dodao je Stevandić. 

On je naglasio da je potrebno da svi, vlast, opozicija, građanske inicijative sačine program oporavka, opstanka, povećanja nataliteta i boljeg tretmana mladih u Srpskoj.

Тагови: