Dan opštine

Srbija uložila pet miliona evra u pogone u Srebrenici

  • 11.03.2020. 19:39

Opština Srebrenica je danas svečano obilježila svoj dan. Svečanoj sjednici je prisustvovao veliki broj građana i gostiju, među kojima je bio i ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

U opštini Srebrenica biće otvoreno nekoliko novih pogona firmi koje već posluju, za čije otvaranje Vlada Republike Srbije uložila pet miliona evra. 

"Sa ponosom mogu da kažem da smo i ove godine bili uspješni kao i prethodnih godina, da svake godine imamo praksu da otvaramo po jedan proizvodni pogon, a ove godine otvaramo čak tri privredna subjekta, koji će biti prezentovani, a to sve zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, koja je donirala sredstva", rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

"Ponosan sam na predsjednika Aleksandra Vučića i na njegovu odluku da se opštini Srebrenica dodjeli pomoć od pet miliona evra i da se ne pita kome ta pomoć ide, ni Srbima ni Bošnjacima, već samo građanima Srebrenice", istakao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije.

Bitno je da se u Srebrenici podstiče suživot, razumijevanje i toleranicija, kaže ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske, Petar Đokić. Đokić je rekao da se Srebrenica razvija i napreduje zahvaljujući nesebičnim ulaganjima Vlade Srpske.

Tradicionalno se svake godine na Dan opštine Srebrenica otvaraju novi pogoni u firmama koje nude nova radna mjesta. U Fabrici za pocinčavanje i "As drvo" u Potočarima biće zaposleno 50 radnika.  
 

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.