Dan opštine

Srbija uložila pet miliona evra u pogone u Srebrenici

19:39, 11.03.2020.
Izvor: ATV
Opština Srebrenica je danas svečano obilježila svoj dan. Svečanoj sjednici je prisustvovao veliki broj građana i gostiju, među kojima je bio i ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin.

U opštini Srebrenica biće otvoreno nekoliko novih pogona firmi koje već posluju, za čije otvaranje Vlada Republike Srbije uložila pet miliona evra. 

"Sa ponosom mogu da kažem da smo i ove godine bili uspješni kao i prethodnih godina, da svake godine imamo praksu da otvaramo po jedan proizvodni pogon, a ove godine otvaramo čak tri privredna subjekta, koji će biti prezentovani, a to sve zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, koja je donirala sredstva", rekao je Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica.

"Ponosan sam na predsjednika Aleksandra Vučića i na njegovu odluku da se opštini Srebrenica dodjeli pomoć od pet miliona evra i da se ne pita kome ta pomoć ide, ni Srbima ni Bošnjacima, već samo građanima Srebrenice", istakao je Aleksandar Vulin, ministar odbrane Republike Srbije.

Bitno je da se u Srebrenici podstiče suživot, razumijevanje i toleranicija, kaže ministar industrije, rudarstva i energetike Republike Srpske, Petar Đokić. Đokić je rekao da se Srebrenica razvija i napreduje zahvaljujući nesebičnim ulaganjima Vlade Srpske.

Tradicionalno se svake godine na Dan opštine Srebrenica otvaraju novi pogoni u firmama koje nude nova radna mjesta. U Fabrici za pocinčavanje i "As drvo" u Potočarima biće zaposleno 50 radnika.