Milorad Dodik

Srbija i Srpska zajedno obilježavaju i Dan sjećanja na žrtve Јasenovca

  • 24.03.2021. 22:26

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da će Srbi nastaviti da govore istinu o zločinima počinjenim nad srpskim narodom i da će Srbija i Srpska, baš kao što su večeras zajednički obilježili Dan sjećanja na stradale u NATO agresiji, obilježiti i 22. april - Dan sjećanja na žrtve logora Јasenovac.


"Obilježićemo zajedno. Veliko dostignuće ove generacije političara Srpske i Srbije jeste da zajedno obilježavamo sve važne datume i to ćemo nastaviti. Nažalost, najviše je ovih stradalničkih iz naše istorije i na prostoru Republike Srpske, i na prostoru Srbije, i na nekim drugim prostorima", rekao je Dodik.

On je naglasio da je Јasenovac obilježje najvećeg koncentrisanog stradanja i podsjetio da je više od 500.000 Srba ubijeno na prostoru tog logora.

"Svakako ćemo zajedno obilježiti i taj datum. Da li će to biti na dva mjesta /kao prethodne godine/ vidjećemo. U svakom slučaju zajedno", rekao je Dodik.

Dodik se prethodno obratio na komemorativnom obilježavanju Dana sjećanja na stradale u NATO agresiji na SRЈ Јugoslaviju 1999. godine, poručivši da Srbi imaju pravo na svoju budućnost i mirnu ujedinjenu srpsku naciju na ovim prostorima koja može da doprinese savremenim civilizacijskim tokovima.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм