Sastanak Višković Vučić

Srbija će uvijek biti snažan oslonac za Srpsku

10:30, 11.01.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Republike Srpske Radovan Višković razgovarali su u Beogradu o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima, te istakli da Srbija predstavlja i da će uvijek biti snažan oslonac za Srpsku.

Višković je rekao da se raduje sadržajnoj i intenzivnoj saradnji sa Vučićem i Vladom Srbije, sa kojom uskoro očekuje novu zajedničku sjednicu, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije. 

On je istakao da je "Vučić prvi predsjednik Srbije koji je prešao sa riječi na djela", jer je ispunio obećanja i pomogao izgradnju različitih objekata i infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH. 

Višković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Srbije i rekao da se raduje svakom njenom uspjehu, jer jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku. 

Thumbnail

Vučić je poželio Viškoviću mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti, uz uvjerenje da će požrtvovano raditi da građanima Republike Srpske obezbijedi napredak i blagostanje. 

Vučić je rekao da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvijek biti snažan oslonac Republici Srpskoj. 

"Srbija će uvek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju naših kulturnih i duhovnih veza", naglasio je Vučić. 

On je rekao da je, zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova, najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Republici Srpskoj i BiH.

Višković se u Beogradu sastao i sa premijerom Srbije Anom Brnabić.