SPS će podržati Grujičića na ponovljenim izborima u Srebrenici

  • 06.02.2021. 17:11

Jedinstven nastup stranaka iz Republike Srpske na ponovljenim izborima u Srebrenici neophodan je da bi se spriječio bilo kakav pokušaj da se manipulacijama i zloupotrebama ova lokalna zajednica iskoristi protiv interesa Srpske i njenih građana, rekao je predsjednik SPS-a Goran Selak.

Na sjednici Predsjedništva SPS-a danas je zaključeno da će na ponovljenim izborima u Srebrenici 21. februara podržati zajedničkog kandidata stranaka iz Republike Srpske Mladena Grujičića za načelnika opštine, a očekuje se i dobar rezultat liste SPS za Skupštinu opštine.

Poslije današnje sjednice Predsjedništva partije u Srebrenici, njen predsjednik Goran Selak sastao se sa načelnikom opštine Grujičićem sa kojim je razgovarao o predstojećim ponovljenim izborima, ali i daljoj saradnji na podršci građanima Srebrenice.

"Izbori u Srebrenici i za SPS su pitanje od nacionalnog značaja, a podrška zajedničkom kandidatu je simbol jasnog stava da je Srebrenica, kao i svaka druga lokalna zajednica, potpuno integrisana u ustavno-pravni i administrativni sistem Srpske i da bilo kakve ideje koje idu u drugom pravcu moraju biti osujećene u startu", rekao je Selak.

On je dodao da će delegacija SPS-a u narednim danima još jednom posjetiti Srebrenicu i razgovarati sa svojim kandidatima za Skupštinu opštine, kao i sa građanima i tražiti podršku za rješenja za poboljšanje uslova života, saopšteno je iz SPS-a.

SPS danas je na sjednici Predsjedništva, održanoj u Srebrenici, odredila koordinatore za sve izborne jedinice u Republici Srpskoj, a njihov zadatak je da pripreme i organizuju izbore u lokalnim odborima i da dodatno unaprijede organizaciju i aktivnosti stranke u svim lokalnim zajednicama.