Stručnjaci iz Srpske obišli su Onkološki centar

Sporazum o saradnji Onkološkog centra u Sankt Peterburgu i UKC Srpske

  • 30.11.2018. 12:24

Predstavnici Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske potpisali su sporazum o saradnji sa Onkološkim centrom u Sankt Peterburgu o naučnoj, praktičnoj, inovacionoj i saradnji u oblasti obuke.

Hirurzi, anesteziolozi, hemoterapeuti i radiolozi iz Srpske i Sankt Peterburga zajedno će dijagnostifikovati i liječiti maligne tumore.

Stručnjaci iz Srpske obišli su Onkološki centar, a za danas su planirane i tri operacije.

Vladimir Moisenko, direktor Centra, rekao je da je saradnja stručnjaka iz Republike Srpske i Sankt Peterbura počela posjetom ministra zdravlja i socijalne zaštite Srpske i direktora Univerzitetsko kliničkog centra ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Poslije toga, kolege iz Sankt Peterburga prisustvovale su otvaranju Hirurške klinike u Banjaluci. Veoma smo zadovoljni potpisanim sporazumom i nadam se da će to biti na dobrobit pacijenata iz Rusije i Republike Srpske" rekao je on.

Stručnjaci iz Sankt Peterburga posjetiće u maju UKC Srpske.

Predstavnici UKC-a sutra će posjetiti Medicinski institut "Sergej Berezin" gdje se odvija besplatno liječenje protonskim zračenjem četvorogodišnje djevojčice iz Republike Srpske.

Podsjećamo, specijalisti iz Peterburga učestvovali su na otvaranju Hirurške klinike u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, gdje su izveli pokaznu operaciju i konsultacije.

Тагови:
  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок