Špirić: Srbi u Livanjskom kantonu neće biti zaboravljeni

13:46, 05.04.2020.
Izvor: Srna
Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupšine BiH Nikola Špirić poručio je da Srbi u Livanjskom kantonu nikada neće biti zaboravljeni od vlasti Republike Srpske niti od predstavnika ovog entiteta u institucijama BiH.

Špirić je juče uručio donacije Vlade Republike Srpske domovima zdravlja i stanovnicima opština Glamoč, Drvar, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, a tokom dvodnevne posjete održao je sastanke sa opštinskim načelnicima, predstavnicima zdravstvenih ustanova i privrednicima.

On je istakao da je, zahvaljujući vlastima Republike Srpske, obezbijeđena tona brašna za ove četiri opštine, a da je medicinska pomoć donirana iz Republike Srpske povratničkim opštinama u Federaciji BiH namijenjena svima koji tamo žive.

- Virus korona i opasna pandemija ne poznaju granice, a odnos federalnih vlasti prema srpskim povratnicima je razočaravajući. Zdravstvenim ustanovama uručena je donacija u vidu maski, rukavica, sredstava za dezinfekciju i zaštitnih odijela. Ova pomoć Republike Srpske je za sve stanovnike, jer virus ne bira - rekao je Špirić.

On je sve aktere u BiH pozvao da pokažu punu solidarnost i poštovanje prava svih stanovnika BiH prilikom pružanja pomoći u borbi protiv virusa korona.

Tokom razgovora sa predstavnicima realnog sektora u Drvaru, koji je vezan za drvopreradu, Špirić je zamolio da Јavno preduzeće "Šume Livanjskog kantona" smanji cijene drvnih sortimenata kako bi se sačuvala radna mjesta i postojeća proizvodnja, saopšteno je iz Špirićevog kabineta.

Zahvalio je Kriznom štabu Republike Srpske, predsjednici Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji vode brigu o povratničkim opštinama u Federaciji BiH.

Zahvalnost su uputili i načelnici opština Drvar, Glamoč, Bosansko Grahovo i Bosanski Petrovac.

Tokom posjete i gostovanja u programu Radija Drvar, Špirić je uručio ličnu donaciju za troje zaposlenih u ovom radiju u iznosu od 2.000 KM, čime će biti obezbijeđene njihove tri neto plate.

Špirić je poručio da će se, kao delegat i član Kolegijuma Doma naroda Parlamentarne skupštine, uvijek boriti za prava naroda kojeg predstavlja, te za ista prava svih u BiH kako je to i Ustav zagarantovao.