Član Predsjedništva SNSD-a

Špirić: Skandalozno poništenje učešća Ujedinjene Srpske na izborima

19:49, 07.10.2020.
Izvor: Srna
Thumbnail
Član Predsjedništva SNSD-a Nikola Špirić je odluku Centralne izborne komisije BiH da zabrani učešće Ujedinjene Srpske na predstojećim lokalnim izborima nazvao "prvim snažnim skandalom" ovog tijela, ocijenivši da se u BiH stvara atmosfera koja nije dobra.

"Bojim se da se mjesec dana pred zvanično otvaranje kampanje stvara atmosfera koju nisam vidio od Dejtona do danas. Mislim da to nije dobro i da neće vratiti povjerenje građana u izborni proces", rekao je Špirić, gostujući na TV N1.

On je pozvao institucije da rade svoj posao i da provjere biračke spiskove.

Špirić, koji je i delegat u Domu naroda parlamenta BiH, smatra da Komisija za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, čiji je odnedavno član, ima mnogo prostora za rad.

Osvrćući se na američku crnu listu na kojoj se nalazi, Špirić je naveo da je to besmisleno komentarisati, kao i nepostojeće optužnice.

"Јa sam čovjek koji poštuje snagu i stavove SAD, ali moram da poštujem i odluke institucija zemlje u kojoj živim. Recite mi da li je u koliziji sa zakonom? Želim da kažem da mi je besmisleno i bespredmetno da to objašnjavam", rekao je Špirić.

On je naveo da smatra da je ovo pitanje za jedan i drugi dom i da nema nijedne zakonske prepreke da se to desi.

"Postoji mogućnost da mi koji se bavimo politikom napravimo grešku. To je politička sankcija koju Amerika donosi i ja to ne mogu da mijenjam. Ne mogu ni oni koji kritikuju", rekao je Špirić.