Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: Savez za promjene ne prestaje da zbunjuje javnost

  • 10.06.2018. 10:34

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić smatra da Savez za promjene ne prestaje da zbunjuje javnost u Republici Srpskoj, koja očekuje da im počasni ili aktuelni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ili Branislav Borenović objasne da li se treba boriti za interese Srba u Federaciji BiH /FBiH/ ili treba ćutati, jer oko toga odlučuju Bošnjaci i Hrvati.

"Ivanić, koji je srpski član Predsjedništva BiH, izjavljuje kako se ne treba miješati u političke sukobe Bošnjaka i Hrvata i time potvrđuje da bi i naredne četiri godine ćutao u Predsjedništvu kada bi se kojim slučajem desilo da pobijedi", rekao je Špirić Srni. 

Iako je pobjeda Ivanića na predstojećim izborima "nemoguća misija", kaže Špiruć, dobro je da je on saopštio da će i u ovom slučaju nastaviti da vodi politiku sa sigurne distance kao posmatrač u čemu mu je, kako kaže, prošao i ovaj mandat. 

Špirić smatra da je Borenović "za srpske liste, samo, tobože u borbi za ravnopravnost u FBiH, dok kadrovi Saveza za promjene nisu u stanju da formiraju komisije u kojima bi trebalo da učestvuju Srbi, iako im to zakon garantuje". 

"U svim ovim konfuzijama sa narodom, /lider SDS-a/ Vukota Govedarica, u nedostatku vlastitog samopouzdanja poredi snagu Saveza za promjene sa snagom SNSD-a. Na njihovim skupovima, umjesto činjenica, slušamo Grimove bajke, jer su i sami svjesni da niti u vlastitom snu ne mogu pobijediti Milorada Dodika i Željku Cvijanović", naglasio je Špirić.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.