Špirić posjetio Pelagićevo

  • 29.10.2020. 19:03

Kako bi se uspješno razvijale, lokalne zajednice treba da žive u simbiozi sa Vladama Republike Srpske i Srbije i budu naslonjene na pomoć koju od njih dobijaju. Poruka je to koju je iz Pelagićeva poslao predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić. Do sada je u ovu opštinu, kaže, mnogo uloženo. 

"Opština Pelagićevo u prošlom periodu je iz budžeta Vlade Srbije dobila 650.000 KM. Dakle, uređen je opštinski trg, završen Dom kulture, završila se izgradnja ambulante. Sve je to zahvaljujući dobroj saradnji Vlade RS, predsjednika Dodika i predsjednika Vučića", kaže Nikola Špirić - predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Proriteti Opštine Pelagićevo su pronatalitetna politika, razvoj privrede i razvoj poljoprivrede. Najavili su brojne projekte koji će se realizovati u narednom periodu.  

"Besplatan prevoz svih srednjoškolaca u Brčko, besplatni udžbenici za sve osnovnce u opštini Pelagićevo koji pohađaju OŠ "Vaso Pelagić" i naravno na proljeće izgradnja vrtića, dječijeg opština ovdje u Pelagićevu jer ako su nam puna usta pronatalitetne politike, moramo da pokažemo i dobru volju da pomognemo našim ljudima u Pelagićevu da ostanu ovdje", kaže Slavko Tešić - Odbornik u Skupštini Opštine Pelagićevo.

Zajednički projekat Vlade RS i Republike Srbije je da se u svakoj opštini u Srpskoj uradi neki od kapitalnih projekata. U Pelagićevu su to rekonstrukcija stare škole koja će biti muzej  Vase Pelagića, izgradnja ambulante porodične medicine i Trga 9. januar.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.