Sankcije i dalje na snazi

Špirić: Kunem se pred Bogom i narodom da nisam umiješan u korupciju

  • 19.09.2018. 19:23

Sankcije Nikoli Špiriću nisu tempirane u vrijeme predizborne kampanje u BiH, ubjeđivala je danas u Banjaluci američki ambasador Morin Kormak. Kako kaže, odluka o sankcijama nije donesena preko noći, o tome se raspravljalo mjesecima.

 Nikoli Špiriću putovanje u SAD zabranjeno je isključivo zbog korupcije, tvrdi Kormakova. O dokazima za te tvrdnje odlazeći ambasador danas nije pričala.

"Donošenje ovakve odluke Stejt departmenta u vremenskom pogledu nema nikakve veze sa političkom situacijom ovdje, što se tiče ovakvih procesa Vlada SAD-a djeluje tako što mjesecima radi na tome procesu, provode se razne rasprave i ovakve odluke podliježu ozbiljnom pravnom zakonskom razmatranju", kaže Morin Kormak.

Sve je to laž, spin, podmetanje i politička ucjena, kaže Nikola Špirić.  Nečuveno je da u 21. vijeku neko politički ucjenjuje tako što na "crnu listu" stavlja najuže članove porodice, odnosno suprugu i djecu.  Ponovio je da nema nikakvih informacija o  navodima američke administracije ni od nadležnih domaćih institucija. 

"Pred Bogom i narodom se kunem da je to laž, spin, podemetanje da je rezultat rada bolesnik umova kojih nažalost ne nedostaje u BiH čime je hranjena, američka administracija", kaže Špirić.

SAD su 10. septembra uvele sankcije Nikoli Špiriću. Iz Stejt departmenta je tada saopšteno da je ta odluka donesena zbog njegove umiješanosti u korupciju. Sankcije se odnose i na Špirićevu porodicu.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина