Potpredsjednik SNSD-a

Špirić: Deklaracije SDA ne vode u budućnost

  • 04.03.2019. 10:07

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas Srni da su uzaludni usaglašeni odgovori na pitanja institucija EU ukoliko u BiH ne postoji svijest da je evropski put zajednički i da ne može biti izgovor za dominaciju bilo kojeg naroda u BiH.

"Nekim bošnjačkim političarima još nije jasno da u budućnost ne vode deklaracije SDA i Islamske zajednice, nego vrijednosti EU i drugih demokratskih društava. Opiranjem da se sprovedu izborni rezultati SDA odvlači BiH sa evropskog puta i vraća je u ružnu prošlost", naglasio je Špirić. 

On je ocijenio da brzi odgovori iz Republike Srpske i današnja posjeta Briselu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika pokazuju ko vodi politiku razuma u BiH, a ko je deklarativni borac za demokratiju i vladavinu prava. 

"Današnje dostavljanje odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije treba da bude posljednji alarm za one koji odbijaju da se nastavi procedura imenovanja kandidata za Savjet ministara jer za to postoje svi uslovi nakon formiranja oba doma Parlamentarne skupštine BiH", kaže Špirić, koji je i član Kolegijuma Doma naroda Parlmentarne skupštine BiH. 

Špirić je napomenuo da ne treba zaboraviti da od novog saziva Savjeta ministara zavise i nove reforme i novi budžet i da je zbog toga vrijeme da budu završene isprazne političke igre u Sarajevu.