Špediciji "Meridian" cvjetao posao i u jeku pandemije

  • 04.06.2020. 19:21

Cifre na računima nekima su rasle i doba pandemije, a posla sigurno nije manjkalo kompaniji "Meridian", koju je u februaru zajedno sa Anđelkom Šobotom kupio Dragan Stanivuković, otac PDP-ov narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

Špediciji koja nudi lepezu usluga, nizali su se tenderi, a brojke su se množile, pa je tako od januara dnevni fiskalni promet rastao čak od nule pa do nekoliko hiljada maraka. Da špedicija brzo puni kasu, dokazuju i prihodi, ali i sveobuhvatna dobit koja je iz godinu u godinu sve veća. 

Od 2016. godine kada je prihod iznosio 9.321.679 maraka, do prošle godine narastao je na čak 13.229.113 maraka. Skok od nekoliko stotina hiljada maraka desio se i 2018. godine. Rast prihoda ne čudi, obzirom da Kompanija nudi usluge od uvoza, izoza, tranzita, usluge od vrata do vrata, kamionski, pomorski, riječni, željeznički i avio transport, carinsko osiguranje, skladište i ostalo. 

Carstvo koje su nedavno, kupovinom ostatka akcija, za samo 400 hiljada maraka zauzeli Anđelko Šobot i otac PDP-ovog narodnog poslanika, ima kapital od skoro osam miliona maraka. Posluje na čak 15-ak lokacija, od Banjaluke, Novog Grada, Prijedora, Brčkog, Doboja, Šamca, Tuzle, Broda, Donje Gradine, Karakaja, Orašja, Izačića pa do Sarajeva. 

Stanivuković, Šobot, i Bojan Roguljić koji su imali oko 70 odsto akcija, u februaru su objavili ponudu za preuzimanje ostatak akcija. Trojac je još ranije pokušao da iz špediterske kompanije izgura male akcionare među kojima je i državni Penzijski rezervni fond. 

Interesantno je i to što je 2016. godine, izmjenjen naziv Kompanije, tako što je Anđelko Šobot odlučio da uz "Meridian Akcionarsko društvo za transport i logistiku" doda i Banjaluku. Za taj potez plaćene su i brojne takse. Promijenjen je naziv kompanije ali ne i njen zastupnik Anđelko Šobot. Od deset najvećih akcionara, Šobot ima oko 60 odsto akcija, dok je Dragan Stanivuković na drugom mjestu sa nešto više od 13 odsto akcija. 

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)