Burno u NSRS

Sonja Karadžić optužila Stanivukovića za zloupotrebu deklaracije o Crnoj Gori

  • 18.02.2020. 16:27

Potpredsjednica Narodne skupštine RS Sonja Karadžić Jovičević (SDS) optužila je danas poslanika PDP-a Draška Stanivukovića da prijedlog Deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori pokušava iskoristiti u predizborne svrhe i najavljenu kandidaturu za gradonačelnika Banjaluke.

Tokom rasprave o prijedlogu deklaracije, koju je podnio poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, Jovičićka je žestoko reagovala na Stanivukovićeve tvrdnje o tome da „Banja Luka ćuti dok se srpski narod u Crnoj Gori ponižava".

- Ovu deklaraciju vi koristite za sticanje dnevno političkih poena, a to nikako nije bila namjera ovog dokumenta – kazala je ona, nakon što je ju je Stanivuković nazvao „čovjekom režima koji slijepo slijedi samo jednog vođu". Ona je demantovala Stanivukovićetve tvrdnje da nije bilo organizovanja litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, ističući da to, za razliku od njega, to vide ljudi iz Crne Gore i zahvaljuju se Srpskoj na tome.

U zaštitu potpredsjsdenice parlamenta, stao je i poslanik SDS-a Darko Babalj, koji je Stanivukoviću poručio da bi trebao da se bavi pitanjima u svojoj stranci, a ne u SDS-u.

Istovremenio, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica ukazao je da nisu tačne Stanivukovićeve tvrdnje da u Banjaluci nije bilo organizovanih litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori. Optužujući ga da podnesenu deklaraciju koristi u dnevno – političke svrhe, Mazalica je ustvrdio da Stanivuković i njegovi stranačke kolege nisu učestvovali u litiji koja je organizovana za Bogojavljenje, iako su danima prije toga prozivali Srpsku pravoslavnu crkvu za inertne reakciju povodom sistuacije u Crnoj Gori. 

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.