Narodna skupština

Šolaja: Potrebni različite kriterijumi o broju zaposlenih

  • 13.03.2019. 15:15

Poslanik SNSD-a Dušica Šolaja smatra da bi trebalo utvrditi različite kriterijume o broju zaposlenih u gradovima i u opštinama Republike Srpske.

Tokom skupštinske rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi, Šolaja je rekla da se ne mogu gradovi Banjaluka i Trebinje porediti u pogledu broja zaposlenih radnika sa nekim drugim lokalnim zajednicama. 

Šef poslaničkog kluba SDS-a Miladin Stanić predložio je da bude uveden veto na zapošljavanje u lokalnim zajednicama, te da se u njima prirodnim putem smanji broj zaposlenih. 

Stanić je rekao da u Republici Srpskoj trenutno ima 1.500 viška zaposlenih radnika u lokalnim zajednicama za čije plate se na godišnjem nivou izdvaja 27 miliona KM, a na četvorogodišnjem 100 miliona KM. 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković rekao je da ne podržava da bude otpušten veliki broj ljudi zaposlenih u lokalnim zajednicama, ali da višak zaposlenih treba preraspodijeliti u zapošljavanje u realni sektor Republike Srpske. 

Replicirajući Stanivukoviću, poslanik SNSD-a Srđan Mazalica rekao je da grad Banjaluka ima poslovnu zonu sa 1.000 zaposlenih radnika i 14 poslovnih subjekata. 

"Banjaluka je najdinamičnija lokalna zajednica u Republici Srpskoj i BiH u kojoj se pokreću najveći infrastrukturni projekti", istakao je Mazalica.
 

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?