Šolaja: Borenović postao ekspert za borbu protiv virusa korona

  • 05.04.2021. 16:26

Pošto su u Republici Srpskoj epidemiološke mjere iste kao i u cijelom svijetu, samo ipak blaže, to znači da je Branislav Borenović postao ekspert na globalnom nivou za borbu protiv virusa korona, izjavila je Srni poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dušica Šolaja.

"Eto, on bi tobože znao kako raditi, samo što nijedna civilizovana zemlja na svijetu to ne zna. Nadam se da Branislav Borenović neće uskoro početi dijeliti instrukcije zdravstenim radnicima koga treba priključiti na respirator, a koga ne", rekla je Šolaja upitana da prokomentariše Borenovićevu izjavu da su "mjere vlasti u pandemiji neadekvatne".

Što se tiče "mnogobrojnih prijedloga" koje je navodno davala opozicija, Šolaja je istakla da je moguće da su predlagali u sebi, jer od početka pandemije od njih se nije čulo ništa što bi se moglo nazvati konstruktivnim prijedlogom.

"Naprotiv, sve vrijeme su se bavili performansima i ispraznim kritizerstvom, što je odavno postao zaštitni znak Borenovića, njegovog stranačkog podmlatka, kao i cijelog PDP-a", ocijenila je Šolaja.