Razgovor o projektima

Sokolac: Željka Cvijanović razgovarala sa Milovanom Bjelicom FOTO

  • 26.02.2019. 13:38

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je u posjeti opštini Sokolac razgovarala sa načelnikom Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima, o četiri projekta koja lokalna uprava realizuje sa Vladom Republike Srpske u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica izjavio je Srni da je riječ o projektu utopljavanja objekta Osnovne škole "Sokolac", vrijednosti oko 500.000 KM, čija realizacija je u toku.

 

On je rekao da su sredstva za ovaj projekt "Zelenog ekonomskog razvoja" obezbijedili UNDP, Vlada Republike Srpske i grad Istočno Sarajevo. 

Bjelica je istakao da je na Sokocu u toku i sprovođenje projekta revitalizacije Centra za unapređenje razvoja poljoprivrede u brdsko-planinskom području za koji je Vlada Republike Srpske uložila oko 870.000 KM. 

On je rekao da će za potpuno vraćanje u funkciju ovog centra biti potrebno oko 8.000.000 KM u dvije faze revitalizacije. 

Načelnik ove opštine naglasio je da je na Sokocu u toku realizacija projekta CEV dva u okviru kojeg je u toku izgradnja dvije zgrade sa ukupno 64 stambene jedinice za smještaj izbjeglih, raseljenih i socijalno ugroženih lica.

 

Vrijednost ovog projekta je oko 3.000.000, za koji će opština Sokolac izdvojiti 400.000 do 500.000 KM. 

On je dodao da se i ovaj projekat sprovodi uz pomoć Vlade Republike Srpske i resornih ministarstava. 

Bjelica je naveo da će sa predsjednikom Srpske razgovarati i o očekivanoj pomoći Vlade Srpske u organizovanju 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara koje će se početkom jula održati na Sokocu. 

On je naveo da će Cvijanovićevu upoznati i o potrebi obnavljanja objekta Ustanove za kulturu "Pero Kosorić" koji je prije desetak godina značajno oštećen u požaru. 

Sastanku prisustvuju i šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac, predsjednik Skupštine opštine Sokolac Bojana Marković i predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Mirko Čolović. 

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок