Banjaluka

Socijalistička partija: Odličan izborni rezultat temelj za dalji rast

20:48, 06.11.2018.
Izvor: ATV
Thumbnail
Gradski odbor Socijalističke partije Banja Luka održao je sjednicu na kojoj su analizirani rezultati Opštih izbora u Banjaluci, a zaključeno je da je postignut odličan rezultat koji predstavlja čvrst temelj za buduće djelovanje i dalji rast.

Nakon potvrđenih rezultata izbora od strane Centralne izborne komisije, Socijalistička partija u Banjaluci je ostvarila rast od 61,51 odsto u odnosu na opšte izbore 2014. godine za Narodnu Skupštinu Republike Srpske i 69,58 odsto za Parlament BiH, što predstavlja značajan uspjeh. 

Thumbnail

Ubjedljiva pobjeda zajedničkih kandidata koalicije za predsjednika RS odnosno člana Predsjedništva BiH, Željke Cvijanović i Milorada Dodika takođe je ocijenjena kao veliki uspjeh, ali i kao jasan znak da su građani Republike Srpske opredijeljeni za sigurnu i slobodnu Republiku Srpsku. 

Jedan od zaključaka Gradskog odbora je i da na osnovu rezultata, Gradski odbor Socijalističke partije očekuje učešće svojih predstavnika u najvišim organima izvršne i zakonodavne vlasti, te da ne bi bilo nezasluženo da jedno od ministarskih mjesta u budućoj Vladi Srpske pripadne upravo banjalučkim Socijalistima.

Na sjednici je usvojen i Izvještaj o provedenoj kampanji za Opšte izbore u Banjaluci, a Izvršni odbor je dobio zadatak da formira radnu grupu koja će analizirati rad mjesnih i reonskih organizacija SP tokom kampanje na području Banjaluke, te predložiti mjere za poboljšanje funkcionisanja Gradske organizacije SP. 

Istaknuta je i velika podrška rukovodstva Socijalističke partije gradskoj organizaciji SP Banjaluka tokom kampanje, a zaključeno je da postoji prostor za rast i za još veći uticaj ideja i politika Socijalističke partije u društvu.