Socijalisti: U toku osnivanje nove partije?

  • 19.02.2020. 10:19

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, zajedno sa odbornicima u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske, istaknutim članovima i osnivačkima Socijalističke partije osniva novi politički subjekat, saznajemo iz obaviještenih izvora.

Nezadovoljni članovi, iz gradskih, opštinskih i regionalnih odbora u Republici Srpskoj već uveliko rade na organizaciji nove političke stranke, a odmah po registraciji planira se uspostavljanje stranačke infrastrukture i početak djelovanja na pripremi za Lokalne izbore 2020. godine.
 
"Očekivalo se da Đokić podnese ostavku i da na taj način sačuva Socijalističku partiju, a pošto se to nije desilo, pristupilo se formiranju nove partije koja će u startu obuhvatiti preko 70 odsto članova, aktivista, organa partije i funkcionera Socijalističke partije. Sa Đokićem ostaje manji broj funkcionera i direktora, a nakon formiranja novog političkog subjekta očekuje se i njihova migracija u redove nove partije. Protiv Đokića nisu samo poslanici, nego i osnivači SP kao i brojni dugogodišnji članovi partije, tako da slijedi period u kojem će se vidjeti na koji način i kako će SP sa Đokićem na čelu nastaviti političko djelovanje i da li će uopšte izaći na izbore", kaže naš izvor blizak SP.