Predrag Tešić

Socijalisti traži promjenu skupštinske većine u Kotor Varošu

  • 26.12.2018. 15:35

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Kotor Varoš Predrag Tešić pozvao je odbornike u Skupštini opštine Kotor Varoš da formiraju novu skupštinsku većinu koja će biti po volji većine građana izražene na proteklim opštim izborima.

Tešić je podsjetio da su se građani Srpske na proteklim izborima velikom većinom opredijelili za koaliciju SNSD-DNS-SP i za njene zajedničke kandidate Milorada Dodika i Željku Cvijanović. 

"Prema izbornim rezultatima, i građani Kotor Varoša su pokazali da su za promjenu na lokalnom nivou. Pozivam odbornike u Skupštini opštine Kotor Varoš da formiraju novu skupštinsku većinu koja će biti po volji većine naših građana", rekao je Tešić Srni. 

On je istakao da je koalicija SNSD-DNS-SP pobijedila za sve nivoe vlasti u Kotor Varošu kada se uvrste i glasovi iz inostranstva kojih je dobila duplo više od sada ugašenog i poniženog Saveza za pobjede. 

"Ukoliko lokalna rukovodstva stranaka ne stave na stranu svoje lične interese i ne shvate ozbiljnost situacije za Kotor Varoš, očekujem da njihovi lideri sa republičkog nivoa preduzmu neophodne korake", naglasio je Tešić. 

Prema njegovim riječima, ne treba ni pominjati koliko je važno za Kotor Varoš da i dalje ima podršku i pristup finansijskim sredstvima na svim nivoima vlasti na kojima je većinu formirala koalicija SNSD-DNS-SP. 

Vladajuću koaliciju u Kotor Varoši čine SDS, PDP, DNS, SDA i novoformirani Demos, dok su u opoziciji SNSD, Ujedinjena Srpska, hrvatska koalicija predvođena HDZ-om BiH, te SP koji je nedavno napustio vladajući blok.

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм