Trebinje

SNSD: Ubjedljiva pobjeda Ćurića

  • 17.02.2019. 20:24

Na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova kandidat SNSD-a i još devet političkih stranaka za gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić osvojio je 70 odsto glasova, a kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan 30 odsto, rečeno je Srni u Gradskom odboru SNSD-a.

Za Ćurića je glasalo 9.728, a za Borjana 4.511 birača. 

Pravo glasa na prijevremenim izborima u Trebinju imalo je 30.537 birača. 

Prijevremeni izbori su održani jer je nekadašnji gradonačelnik Luka Petrović 16. novembra imenovan za generalnog direktora "Elektroprivrede Republike Srpske".

"Nakon obrađenih podataka sa svih biračkih mjesta stigli smo do podatka da smo osvojili 70 odsto glasova.  Ono što je najbitnije koristim priliku da se zahvalim svim građanima Trebinja, nastavljamo naprijed, idemo tamo gdje smo stali. Poruka je da se radilo u prethodne dvije godine, ovo je dokaz da se radilo itekako. Ovo je veliki rezultat u našu prednost, nas i naše koalicije, Koristim priliku da se zahvalim svima njima i svim članovima SNSD-a . Samo ovako možemo naprijed. Nismo izgubili ni na jednom biračkom mjestu što je dokaz da radimo dobro", istakao je Mirko Ćurić.

Poraženk kandidat koalicije "Trebinje zaslužuje bolje" Saša Borjan nije želio komentrisati reyultate, niti davati bilo kakve izjave.

Mirko Ćurić je u izbornom štabu SNSD-a proslavio i rođendan.